Jak začít?

RBroker se skládá ze dvou úzce spolupracujících částí Portálu a Brokera. Obě části jsou podporovány posledními verzemi internetových prohlížečů: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Chrome a Opera

Portál

Portál obsahuje především informace z finačních trhů a katalog cenných papírů. Ceny následujících instrumentů jsou zpožděny o cca 15 minut

V katalogu jsou zejména:

Akcie: ČR, Německo, USA, Řecko, Itálie, Kanada, Španělsko, Polsko,...

Indexy: ČR, Rakousko, Německo, Itálie, USA, Francie, Velká Británie,....

Certifikáty a warranty: Rakousko, Německo

Dluhopisy: ČR, Eurobondy

Fondy: Rakousko, Německo, Evropa

Broker

Broker obsahuje přehled portfolia, analýzu portfolia a možnost provádět aktivní operace s investičními nástroji. Nabízí zdarma aktuální ceny všech produktů se standardním 15 min zpožděním.

Stručný přehled poplatků za obchodované investiční nástroje přes RBroker:

 
Burza Odměna banky Burza Odměna banky
Xetra Praha 0,11% min. 100 CZK Velká Británie - nákup 0,70% min 50 EUR
Německo 0,20% min 20 EUR Velká Británie - prodej 0,30% min 50 EUR
USA 0,20% min 10 USD London IOB (GDR's) 0,40% min 50 EUR
Francie - nákup 0,50% min 40 EUR Polsko 0,20% min 200 PLN
Francie - prodej 0,30% min 40 EUR    

Některé produkty Raiffeisen (podílové fondy RIS/RCM, strukturované dluhopisy, hypoteční zástavní listy) můžete koupit jen na pobočkách RB. Důvodem je cenová politika, kdy vám poradce může nabídnout lepší poplatky na tyto naše produkty.

Co můžete navíc získat k RBrokeru?

Máte zájem o placené služby analytiků? Tato služba nabízí možnost získat specializované, ale i individuální služby a analýzy z kapitálových trhů.

Chcete mít k dispozici online ceny z vybraných trhů (Pražské burzy, Nasdaq a nebo Deutsche Börse - Xetra Frankfurt)? Balíček těchto tržních cen stojí momentálně 1000,-Kč

Pokud o některé z těchto služeb uvažujete, pobavte se se svým bankéřem, který vám tyto služby buď jednotlivě a nebo ve společném balíčku nabídne.

Často kladené dotazy (FAQ)

V Brokeru v submenu Seznam hotovostních účtů jsou tři sloupce - Zůstatek, Celkový zůstatek a Disponibilní zůstatek? Jaký je mezi nimi rozdíl?

Zůstatek je účetní zůstatek účtu (k datu posledního obchodního dne)
Celkový zůstatek je Zůstatek upravený o peníze na cestě (nevypořádadné pokyny, jiné transakce)
Disponibilní zůstatek je aktuální zůstatek snížený o nevypořádané nákupy a nákupní pokyny. Do výše tohoto zůstatku můžete podat nákupní pokyn nebo platební příkaz.

Jak fungují v RBroker měnové konverze?
Měnové konverze jsou podporovány pouze při převodu mezi účty nebo při nákupu/prodeji cenného papíru v jiné měně.Tyto konverze probíhají za ceny uvedené ve standardním kurzovním lístku RB. Pro obchodování s měnami slouží aplikace Robot. V případě zájmu o tuto aplikaci kontaktujte svého poradce.

Nákup/prodej cenného papíru v jiné měně.
Při zadání pokynu se vám automaticky nabídne default účet - obvykle CZK. Pokud chcete kupovat/prodávat cenný papír v jiné měně, a máte otevřeny i další účty v jiných měnách, vyberte při zadání pokynu účet s odpovídající měnou.

Je v RBroker dostupná Vídeňská burza?
Zatím nikoliv. Z předběžné analýzy vyplynulo, že zájem klientů v ČR o cenné papíry na Vídeňské burze není veliký, proto jsme se rozhodli toto připojení odložit na později. Máte-li o ni zájem, napište nám na rbroker(at)rb.cz.
 
Chci si koupit cenný papír u kterého 100% vím, že jeho cena půjde nahoru. Nemám dost peněz na BIU, které ale nepotřebuji, protože chci tento cenný papír prodat ještě dnes. Jak to mám provést? 
Toto je tzv. arbitážní obchod. V RBroker nejsou povoleny, protože u každého prodejního pokynu existuje riziko, že nedojde k vypořádání. V tom případě by se vypořádal jen nákupní pokyn, ke kterému je ale potřeba mít vždy dost hotovosti na BIU.

Chci si poslat peníze ze svého běžného účtu (eKonto) na běžný investiční účet - jak to mám v RBroker udělat? 
To není v RBroker možné udělat, protože RBroker neeviduje dispoziční práva k vašemu běžnému účtu. Je možné to provést ve vašem internetovém bankovnictví.
        
 V pravém horním rohu Broker je možnost vybrat datum. K čemu toto datum slouží? 
K tomuto datu jsou spočítány všechny údaje v části Portfolio - změnou datumu si můžete prohlédnout historická data, nebo získat reporty například pro daňové účely.

Hledal jsem v Brokeru při zadání pokynu ČEZ - není jasné zda mám použít ČEZ nebo CEZ (s háčkem či bez)? 
Broker při hledání rozlišuje diakritiku - zkuste obě možnosti. Lepší hledání je na Portálu, nalezne obvykle mnohem více produktů.
 
K čemu slouží v Broker menu Agregovaný přehled? 
Agregovaný přehled slučuje údaje ze všech portoflií mimo simulovaných.

Lze ve vyhledávači Broker nebo Portálu použít TICKER?

Ticker nelze použít, ale můžete použít ISIN, WKN (pouze Portál) a nebo full textové vyhledávání pomocí Názvu. Tento způsob je mnohem rychlejší a navíc nabídne celou škálu produktů v různých rizikových třídách.

K čemu je ve smlouvě podpisový vzor?

Součástí smlouvy jsou vaše podpisové vzory pro případ, že ve výjimečných případech můžete potřebovat manipulovat se svými prostředky pomocí běžné komunikace místo RBroker (pobočka, fax,...). 

Kompletní ceník

Rychlý manuál pro spuštění aplikace

Obchodníci:

Eva Polánová +420 234 401 803
Jakub Schermer +420 234 401 838
Jakub Veselský +420 234 401 819
Marek Štamberg +420 234 401 827

TECHNICKÁ PODPORA